Archief 2010

12 april 2010 “Reclameverboden in theorie, in praktijk en ingekaderd” voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering.

Bij dit symposium zullen reclameverboden en het Europees recht centraal staan.

De volgende sprekers zullen een bijdrage verzorgen:

Marjolijn Vencken (Trouble in Paradise, sustainable strategies) – Marketing als oplossing
In het verleden werd door overheden vaak geopteerd voor een (eventueel) reclameverbod en de reactie van bedrijven was vaak om daar zelfregulering tegenover te stellen. Marketing kan echter een deel van de oplossing zijn wanneer de overheid problemen wil aanpakken door middel van het reguleren van reclame.

Jacqueline Schaap (Klos Morel Vos & Schaap) – Reclameverboden in de praktijk
Hoe gaat een bedrijf in de praktijk om met reclameverboden? Welke juridische issues komen daarbij steeds terug? Demarcatie van het begrip reclame ten opzichte van informatie en vrijheid van meningsuiting is hierbij een belangrijk onderwerp, alsmede de vraag of reclameverboden hun doel wel bereiken.

Rogier de Vrey (CMS Derks Star Busmann) – Reclameverboden ingekaderd
De Nederlandse overheid is niet volledig vrij in het aannemen van reclameverboden, want zij wordt daarin beperkt door het Europese recht. Meer en meer begrenst het Europese primaire en secundaire recht de mogelijkheden van nationale overheden in de EU om reclameverboden te hebben en te handhaven. Hoeveel ruimte heeft de nationale wetgever eigenlijk nog?

Prof Jan Kabel (DLA Piper) zal als discussieleider optreden.

4 oktober 2010 ” Reclamerecht in de Arena! ”

Bij dit symposium zal Sport, Sponsoring & Recht centraal staan. De volgende sprekers zullen een bijdrage verzorgen:

Alexander MacLean (Hoofd Juridische Zaken bij ING Nederland) zal als discussieleider optreden en iets vertellen over contacten en contracten tussen ING en de KNB.

Sven A. Klos (Partner bij Klos Morel Vos & Schaap Advocaten) zal in samenspraak met Marcel Beerthuizen (Algemeen directeur SOS Kinderdorpen, voorheen actief in sportmarketing ) een bijdrage leveren over sponsoring en “ambush marketing”.

Henry van der Aat (Commercieel directeur Ajax) zal spreken over de manier waarop Ajax NV met sponsoring omgaat.